CONSOLIDAREA BLOCULUI

S-a emis Autorizația de Construire

Prin prezenta vă aducem la cunoștință că a fost emisă Autorizația de Construire nr.13/97351/20.03.2025 privind obiectivul de investiții „Consolidare seismică și renovare energetică moderată clădire rezidențială multifamilială situată în Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, sector 1, București”.



Anexăm prezentei, în fotocopie, Autorizația de Construire nr. 13/97351/20.03.2025.


Sesiunea de informare AMCCRS cu privire la stadiul consolidării

Înregistrarea sesiunii de informare cu toți proprietarii din imobilul nostru, din data de 27.11.2024, cu privire la: stadiul derulării proiectelor; etapele și acțiunile ulterioare necesare finalizării măsurilor de intervenție prin recepția la terminarea lucrărilor; calendarul estimativ al activităților; reglementările legale și administrative aplicabile; eventuale dificultăți, riscuri sau întârzieri identificate în derularea proiectelor; ș.a.m.d. poate fi ascultată AICI.

*
*    *


A.M.C.C.R.S. va propune Primarului General al Muncipiului București să initieze un proiect de hotarare ce va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului București, prin care doar un procent de 10%, calculat din sumele datorate pentru cheltuielile efectuate din transferurile provenite de la bugetul local al municipiului București, destinate realizării proiectului Consolidare seismică și renovare energetică moderată clădire rezidențială multifamilială situată în Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, sector 1, să fie restituit de catre proprietari. 





Asociația de Proprietari a primit răspunsul AMCCRS nr. 13295 / 15.01.2024 la adresa nr. 368 din 19.12.2023, referitoare la asigurarea cofinanțării și achiziția serviciilor de proiectare tehnică.

În acest moment, în baza Convenției încheiate în anul 2008 de Asociația de Proprietari cu PMB, sunt aplicabile prevederile OG 20/1994. Chiar dacă OG a fost abrogată, Convenția încheiată sub aceasta continuă să își facă efectele, până la modificarea sa, în baza unei noi reglementări cu caracter local, prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București.

Astfel, potrivit OG 20/1994, art. 9 și art. 10, 

”Proprietarii locuințelor, persoane fizice, care realizează venituri medii nete lunare pe membru de familie sub câștigul salarial mediu net lunar pe economie, pe perioadele în care realizează aceste venituri sunt scutiți de la plata ratelor lunare, prin excepție de la prevederile art. 9 alin. (1) lit. c); obligația de a restitui sumele alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru execuția lucrărilor de intervenție se diminuează cu sumele aferente perioadelor de scutire la plată a ratelor lunare.”

iar ”o condiție de bază a finanțării este ”restituirea, (de către proprietari), la terminarea lucrărilor de intervenție, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat și bugetul local pentru execuția lucrărilor de intervenție, în rate lunare egale fără dobândă, cu o durată de rambursare de până la 25 de ani de la data recepției terminării lucrărilor de intervenție”.

Din valoarea totală a consolidării se scad cei 700 euro / mp, obținuți ca finanțare nerambursabilă prin PNRR, respectiv suma de 36.015.649,73 lei.

Asociația de Proprietari va informa de îndată proprietarii, în cazul modificării condițiilor de finanțare sus-menționate.


*
*    *

La data de 22.11.2023 a avut loc la sediul AMCCRS o sedință de lucru în care au fost abordate aspecte legate de activitățile proiectului de consolidare finanțat prin PNRR, asigurarea co-finanțării și planificarea următoarelor etape. Minuta reuniunii poate fi citită mai jos:


*
*    *

Urmare a Adunării Generale din data de 05.10.2023, Asociația de Proprietari a solicitat la data de 11.10.2023 din partea AMCCRS o serie de precizări cu privire la consolidare.

La data de 15.11.2023, am primit următorul răspuns:



*
*    *


Vineri, 04 Mai 2023 la sediul AMCCRS a avut loc o intâlnire de lucru cu privire la stadiul elaborării DALI:


*
*    *

Prin adresa nr. 3046 din 29.03.2023, AMCCRS a transmis către Asociația de Proprietari următoarele documente:

  • Certificat de Urbanism nr. 1030/67026/19.12.2022


  • Ordinul de începere pentru elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) nr. 2746/21.03.2023


  • Tema de proiectare nr. 3037/29.03.2023

*
*    *

AMCCRS a transmis graficul estimativ al activităților de proiect, elaborat de managerul de proiect:


IMPORTANT


S-a aprobat finantarea cu 36.015.649,73 lei din PNRR pentru "consolidare seismica si renovare energetica moderata cladire rezidentiala multifamiliala situata in lntrarea Victor Eftimiu nr. 9, sector 1".




EXPERTIZA TEHNICĂ


Primăria Municipiului București, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Reismic (AMCCRS), a transmis Asociației de Proprietari prima versiune a Expertizei Tehnice, ce poate fi consultată mai jos:

Toți proprietarii care au eventuale întrebări sau observații legate de acest document le vor transmite în scris către Asociația de Proprietari, prin e-mail la adresa victoreftimiu9@yahoo.com, sau direct la Administrația blocului, PÂNĂ CEL MAI TÂRZIU LA DATA DE 06 NOIEMBRIE 2022.


AMCCRS a transmis Asociației de Proprietari Dosarul de Audit Energetic, realizat la comanda acesteia pentru imobilul nostru.

Documentele pot fi consultate accesând link-urile de mai jos:

Dosar de Audit Energetic

Anexa


INFORMARE

În perioada 11.07.2022 – 18.07.2022 reprezentanții Primăriei Municipiului București, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Reismic (AMCCRS), împreună cu specialiștii firmei Popp și Asociații - experți și verificatori tehnici atestați - au efectuat lucrările de teren necesare pentru realizarea evaluării de risc seismic în conformitate cu Codul de proiectare seismica P100-3/2019, cu modificările și completările ulterioare.

Precizăm că demersul AMCCRS nu reprezintă o simplă actualizare a expertizei tehnice de încadrare în clasa de risc seismic, realizate în anul 1994 pentru imobilul nostru și are în vedere o nouă expertiză tehnică pentru evaluare și stabilirea lucrărilor de intervenție, ce va fi realizată conform normativelor actuale.

Astfel, lucrările de teren efectuate sunt următoarele:

Luni, 11.07.2022:

  • Scanare laser (BIM Technologies): exterior și curtea interioară
  • Dezveliri și foraje (Geosond): executie sondaje D5 si D6 + acoperire dezveliri D5,D6

Marți, 12.07.2022:

  • Scanare laser (BIM Technologies): - spațiul comun parter, casa scării B (parter - etaj 2), apartamente
  • Dezveliri și foraje (Geosond): executie sondaje D2,D3, D4 + carotare D3, D4 + acoperire dezveliri D3, D4
  • Probe materiale (Ultratest): extragere carote etaj 1: 2 buc., etaj 2: 1 buc., subsol: 4 buc.

Miercuri, 13.07.2022:

  • Scanare laser (BIM Technologies): casa scării A, apartamente
  • Dezveliri și foraje (Geosond): executie sondaj D1 + carotare D1, D2 + Executie DPH + acoperire dezveliri si turnare beton, strangere si evacuare moloz ramas
  • Probe materiale (Ultratest): extragere carote plansee: 3 buc., etaj 3: 1 buc., 7 pahometrii pentru determinare armătură

Joi, 14.07.2022:

  • Scanare laser (BIM Technologies): casa scării B (etaj 2 - etaj 8), apartamente
  • Dezveliri și foraje (Geosond): executie foraj

Vineri, 15.07.2022:

  • Scanare laser (BIM Technologies): casa scării C, apartamente

Luni, 18.07.2022:

  • Scanare laser (BIM Technologies): spații comune parter, subsol, pod

După realizare, Raportul de expertiză va fi transmis Asociației de Proprietari de către AMCCRS, pentru informarea proprietarilor din imobil.

Popp și Asociații este firma care realizează expertiza tehnică, în baza contractului încheiat cu Primăria Municipiului București, fiind una dintre firmele lider pe piata de proiectare din Romania, cu 20 de ani experienta in domeniu si peste 4 milioane metri patrați proiectati. Serviciile sale includ proiectare structurala si proiectare generala, servicii BIM, consultanta, expertizare si verificare tehnica, inginerie geotehnica, asistenta tehnica si monitorizare, management de proiect sau testari ale materialelor de constructii. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză și portofoliul de proiecte realizate de Popp și Asociații pot fi consultate online, la adresa https://www.p-a.ro/ .

 

Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari

prin Președinte,

Ion GHIȚĂ


*
*    *

Legea pentru instituirea unor măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 708 din 14.07.2022.

Puteți citi un articol de presă ce cuprinde principalele prevederi legislative AICI.

Textul integral al Legii 212 / 2022 poate fi consultat AICI.


*
*    *

Mulțumim tuturor proprietarilor care au înțeles să se mobilizeze pentru a asigura conformitatea necesară cererii de finanțare din fonduri europene nerambursabile a consolidării blocului!


În prezent cererea noastră a fost acceptată de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) și este transmisă spre verificare Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare este 30 iunie 2022.


Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari
din str. Victor Eftimiu nr. 9
Prin Președinte, 
Ion Ghiță


Mesajul primit din partea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS):




IMPORTANT

ADUNAREA GENERALĂ a Asociației de Proprietari a aprobat, cu unanimitatea celor prezenți în ședința ordinară din data de 24 martie 2022, participarea la programul Planul Național de Redresare și Rezistență al României a renovării integrate a clădirilor rezidențiale - Componenta C5, secțiunea 1 (PNRR).

În acest sens, Hotărârea Adunării Generale a Asociației de Proprietari, nr. 12 / 24 martie 2022, în formatul solicitat conform PNRR a fost transmisă către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) la data de 31 martie 2022. Cu aceeași ocazie s-a semnat contractul de mandat cu AMCCRS nr. 2491 / 31 martie 2022, în baza căruia imobilul nostru a fost inclus în cererea de finanțare de la PNRR, înaintată de AMCCRS la data de 01 aprilie 2022.

Solicitarea de finanțare PNRR a fost acceptată de AMCCRS pe baza Hotărârii Adunării Generale anterior menționate și a acordului exprimat de peste două treimi din proprietarii din imobil. În continuare, restul proprietarilor sunt chemați să exprime de urgență acest acord, prin semnatură in Tabelul aflat la Administrație sau prin e-mail adresat Președintelui Asociației de Proprietari.

Menționăm că, la data de 30 martie 2022, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Hotărârea nr. 170 / 30 martie 2022 privind participarea și depunerea cererilor de finanțare de către Municipiul București prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în cadrul apelului de proiecte de renovare integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.



În Anexa 1 la Hotărârea CGMB nr. 170 / 30 martie 2022 imobilul nostru se regăsește la poziția 18 din tabel, iar intervențiile avute în vedere sunt detaliate în Anexa 2.18, documente ce pot fi vizualizate mai jos.






Finanțarea din PNRR

MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI a publicat Ghidul specific pentru finanțarea din Planul Național de Redresare și Rezistență al României a renovării integrate a clădirilor rezidențiale - este vorba de Componenta C5, secțiunea 1.

Detalii se pot găsi pe site-ul   https://mdlpa.ro/pages/pnrr

Conform Ghidului specific, ”solicitanții vor fi Unitățile Administrativ Teritoriale, inclusiv sectoarele Municipiului București - UAT comună, oraș, Municipiul București și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestuia (sectoarele Municipiului Bucureşti).

Asociaţia/Asociațiile de proprietari va/vor pune la dispoziţia Solicitantului Hotărârea/Hotărârile Adunării Generale a Asociaţiei/lor de Proprietari, prin care se aprobă solicitarea finanțarii prin PNRR, în condițiile prezentului ghid.

Hotărârea Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari trebuie să conţină următoarele informaţii minime:

1) aprobarea intervenţiilor/măsurilor de creştere a eficienţei energetice,

2) numărul apartamentelor ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările de intervenţii propuse (obligatoriu minim 2/3 din totalul proprietarilor de apartamente);

3) numărul apartamentelor ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările care presupun intervenţii în interiorul apartamentelor (reprezintă obligatoriu 100% din totalul apartamentelor pentru care soluţia tehnică prevede intervenții în interiorul apartamentelor);

4) numărul apartamentelor cu destinaţie locuinţă aflate în proprietatea persoanelor juridice, a Solicitantului sau a autorităţilor şi instituţiilor publice, precum și numărul apartamentelor cu destinaţie de spaţii comerciale sau spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, a persoanelor juridice, a Solicitantului sau a autorităţilor şi instituţiilor publice, ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările de intervenţii propuse (reprezintă obligatoriu 100% din totalul spaţiilor/apartamentelor încadrate în aceste categorii).”


După 3 luni, Asociația de Proprietari a primit raspunsul asteptat de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, pe care il prezentăm mai jos:



Primăria Municipiului București, în loc de răspuns la adresa din 25 Noiembrie 2021 a Asociației de Proprietari, referitoare la consolidarea blocului, ne-a informat că petiția noastră a fost retransmisă spre Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (căreia îi și fusese adresată, PMB primind un exemplar spre informare...)


Asociația de Proprietari nu a primit răspuns de la AMCCRS.


Asociația de Proprietari a transmis la data de 25 NOIEMBRIE 2021 solicitarea de mai jos, către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și către Primarul General al Municipiului București, pentru informarea corectă a proprietarilor.










INFORMARE

Astăzi 01.10.2019, orele 11.00 a avut loc o întâlnire la sediul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) la care au participat reprezentanții AMCCRS cu atribuții în consolidarea imobilului din str. Victor Eftimiu nr. 9 și următorii din partea Asociației de Proprietari: Ion Ghiță, Președinte, Radu Munteanu, Vicepreședinte, Ilie Măciucă, membru al Comitetului Executiv, Andrei Costache Ivanov, împuternicit al Asociației de Proprietari în relația cu AMCCRS.

Din discuții a reieșit necesitatea actualizării întregii documentații privind consolidarea, astfel încât să corespundă normativelor în vigoare și cadrului legal prezent.

S-a propus o nouă expertiză tehnică, urmând a fi aprobată în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari. Pe baza acesteia, care trebuie să corespundă normativelor actuale, se va putea întocmi/actualiza întreaga documentație necesară pentru consolidare, astfel cum este prevăzută în Normele Metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicată - Secțiunea a 4-a – proiectarea lucrărilor de intervenție.

De asemenea, reprezentanții AMCCRS au subliniat faptul că întreaga documentație se poate realiza cu finanțarea bugetului local, în cazul în care Asociația de Proprietari decide să solicite acest lucru și va întocmi dosarul administrativ necesar.

Comitetul Executiv a decis că întreaga documentație (inclusiv expertiza tehnică) trebuie să corespundă normativelor în vigoare și cadrului legal existent - și că se vor depune toate documentele necesare pentru a obține finanțarea de la bugetul local. În acest sens, urmează a se convoca de urgență o Adunare Generală Extraordinară a Asociației de Proprietari, ale cărei Hotărâri să corespundă exigențelor prezentate de AMCCRS.


SITUAȚIA LA ZI A DOCUMENTELOR DEPUSE ÎN DOSARUL DE CONSOLIDARE 
AL ADMINISTRAȚIEI MUNICIPALE PENTRU CONSOLIDAREA CLĂDIRILOR 
CU RISC SEISMIC:

ANUNȚ


În cazul în care sunt persoane interesate să participe la o vizită pe șantierele actuale (Știrbei Vodă nr. 20, Strada Biserica Enei nr. 14 și altele) pentru a putea observa cum se desfășoară lucrările de consolidare și totodată pentru a primi mai multe lămuriri de la reprezentanții Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, acestea sunt rugate să își manifeste interesul la administrația condominiului. 

Vizita de șantier se va organiza de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în timpul programului de lucru.


NOTIFICĂRI


Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a trimis notificări celor 24 proprietari care nu au depus nici pana acum documentele necesare în vederea consolidării blocului.

Acestea conțin informații importante cu privire la obligațiile proprietarilor și sanțiunile prevăzute de cadrul legal în vigoare:


  

IMPORTANT :

precizari (Hotararea CGMB) transmise de PMB la data de 19 iunie 2018:



conform Hotărârii Adunării Generale a Asociației de Proprietari, din data de 27 martie 2018,

FIECARE PROPRIETAR 
din imobil va aduce
PÂNĂ LA DATA DE 15 MAI 2018

la Administrație următoarele documente solicitate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pentru actualizarea dosarului de consolidare:

Declarația autentificată notarial a fiecărui proprietar - persoană fizică / juridică - în parte conform modelului din Anexa nr. 16 la Normele metodologice de aplicare a OG 20/1994, cu modificările și completările ulterioare,



împreună cu următoarele documente, anexate:

a) actele de proprietate în copie legalizată pentru fiecare bun imobil în parte al proprietarilor

b) fotocopia dosarului pentru obținerea numărului cadastral provizoriu (sau, în faza actuală premergătoare contractării serviciului de revizuire a proiectului de consolidare, schița bunului imobil anexă la actul de proprietate)


c) fotocopia intabulării fiecărui bun imobil în cartea funciară


d) fotocopiile actelor de identitate în termen de valabilitate (B.I., C.I. sau Pașaport)



*
*     *

În urma răspunsului primit de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), am solicitat la data de 26.02.2018 unele clarificari, primind la data de 28.02.2018 urmatoarele precizări:
În luna Ianuarie 2018, ca răspuns la Memoriul transmis Primarului General al Municipiului București am fost îndrumați să contactăm Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), ceea ce am făcut, primind următoarea adresă (cu anexe):
Comitetul Executiv
al Asociației de Proprietari
din str. Victor Eftimiu nr. 9

___________________________________

Consolidarea blocului – situaţie juridică
- Scurt istoric -

(informare realizată pentru Adunarea Generală din data de 09.04.2014)
  1. In anul 1994 s-a efectuat o expertiza tehnica pe baza careia imobilul din strada Intrarea Victor Eftimiu nr.9 (blocul) a fost incadrat in clasa I de risc seismic si inclus in programul de actiuni pentru consolidarea cladirilor de locuit. 
  2. In anul 2003, prin Decizia Adunarii Generale nr 1417/02.09.2003 (autentificata la notar), Asociatia a aprobat decizia de interventie fundamentala pentru proiectarea si executarea lucrarilor de consolidare a blocului. 
  3. Ca urmare a acestei decizii, au fost incheiate intre Municipiul Bucuresti si Asociatie doua contracte: 
    1. Conventia civila nr.8720/21.06.2004 in baza careia a inceput proiectarea lucrarilor de consolidare; 
    2. Conventia civila nr.4/21.08.2008 in baza careia urma sa inceapa executarea lucrarilor de consolidare.
  4. In acest sens, a fost emisa Autorizatia de Constructie nr.23/717016/21.04.2008 pentru lucrari de consolidare in regim de urgenta la structura de rezistenta a blocului, valabila, dupa ce a fost prelungita, pana la data de 20.04.2010.
  5. Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), valoarea estimata a lucrarilor de constructii – montaj este: 7.804.105,20 lei inclusiv TVA (valoarea la nivelul lunii ianuarie 2005), echivalentul a 2.022.628 euro (1 euro = 3,858 lei) asa cum sunt prevazute in Anexa la H.C.G.M.B. nr. 291/22.12.2005.
  6. Potrivit legii, valoarea estimata a lucrarilor este initial finantata de la bugetul statului, urmand ca apoi sa fie restituita de catre proprietarii apartamentelor din bloc, in transe. Pana la restituirea integrala a cheltuielilor, asupra fiecarui apartament va exista un drept de ipoteca legala a statului.
  7. In august 2009, Asociatia trimite catre PMB o adresa prin care sustine, printre altele, supraevaluarea abuziva a cheltuielilor cu lucrarile de consolidare. De la acest moment, procedura de consolidare s-a blocat.
  8. Din acel moment, incepe o corespondenta intre PMB si Asociatie, prin care Asociatia semnaleaza nereguli in procedura efectuata de PMB cu privire la consolidare, iar PMB solicita Asociatiei acte in completarea dosarului de consolidare (lista proprietarilor, cadastrul colectiv, cadastre individuale, etc). Niciuna dintre parti nu raspunde concret si  complet solicitarilor primite, iar Asociatia nu a contestat niciodata expertiza sau proiectul propus pentru consolidare prin procedura legala specifica.
  9. In data de 28.05.2010, PMB da in judecata Asociatia de proprietari (dosar nr.24489/299/2010), solicitand ca Asociatia sa fie obligata la semnarea contractului de finantare a cheltuielilor de consolidare.
  10. Judecatoria Sector 1 admite cererea de chemare in judecata formulata de PMB si obliga Asociatia de proprietari la semnarea contractului pentru finantarea cheltuielilor reparatiilor de consolidare a blocului.
  11. Asociatia face apel impotriva hotararii Judecatoriei. Apelul este respins ca nefondat, mentinandu-se astfel obligatia Asociatiei de proprietari la semnarea contractului de finantare.
  12. Asociatia face recurs. Curtea de Apel Bucuresti admite recursul la data de 04.04.2014, considera decizia din apel nelegala si trimite cauza spre rejudecare la instanta de apel. In apel se pot pronunta doua solutii: (i) de mentinere a hotararii Judecatoriei sau (ii) dimpotriva, instanta poate considera ca Judecatoria in mod gresit a obligat Asociatia sa semneze contractul de finantare.
  13. La acest moment, decizia instantei de recurs nu este redactata, deci nu stim motivele pentru care hotararea din apel a fost considerata nelegala si procedura pe care instanta de apel o va avea de urmat. Presupunem ca se va dispune efectuarea unei expertize constructii care sa lamureasca cel putin urmatoarele aspecte:
    1. identificarea problemelor de structura de rezistenta a cladirii;
    2. daca imobilul se incadreaza in categoria I de risc seismic;
    3. solutiile tehnice ce se impun pentru consolidare;
    4. daca proiectul propus poate fi acceptat;
    5. eventuale modificari/completari ale proiectului.
  14. Din punct de vedere procedural, la acest moment asteptam redactarea hotararii din recurs (estimam cca 3 luni), dupa care dosarul va fi inregistrat pe rolul Tribunalului Bucuresti, unde, daca expertiza va fi admisa, preconizam o durata a procesului de aproximativ 1 an.
  15. In functie de concluziile expertizei, vom putea aprecia asupra posibilitatilor viitoare. In principiu, daca expertiza va constata incadrarea in categoria I de risc, avand in vedere ca exista decizia Asociatiei de interventie fundamentala pentru proiectarea si executarea lucrarilor de consolidare, Asociatia va fi obligata la incheierea contractului de finantare a proiectului propus prin expertiza. Evitarea acestei obligatii se va putea realiza doar prin declararea de catre fiecare proprietar, la notariat, a refuzului de consolidare si printr-o noua Decizie a Adunarii Generale care sa constate acest refuz. 

  16. COMITETUL EXECUTIV 
    AL ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI

    09.04.2014

    UPDATE NOIEMBRIE 2017: 
    Hotararea Curtii in recurs - 12.10.2017
    Admite recursul. Modifică în tot decizia recurată. Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că respinge cererea de chemare în judecată ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca neîntemeiată. Obligă intimatul reclamant la plata sumelor de cîte 1000 lei cheltuieli de judecată în fopnd şi apel şi respectui la 2000 lei cheltuieli de judecată în recurs, reduse conform art. 274 al.3 C.pr.civ., către recurenta pârâtă. Irevocabilă.

    Hotararea nu mai este supusa niciunei cai de atac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu